On-line Diskuse k tématu

IT profesionál se ani v krizi neztratí

Krize dolehla na všechny obory včetně IT. Přesto je stále řada příležitostí, kde se odborníci mohou dobře uplatnit. Zeptejte se, jak na to.

• Jak si správně vybrat příštího zaměstnavatele v IT oboru?
  • Proč pracovat právě pro S&T?
  • Jak probíhá výběrové řízení v S&T?
  • Jak se S&T stará o nováčky?
  • Jak S&T podporuje rozvoj svých zaměstnanců?
  • Jaké benefity nabízí?
Diskuse skončila. Můžete si prohlédnout její záznam:

Olga Svobodová | 8.02.2010 15:26

Děkuji všem za příspěvky a přeji šťastnou ruku při volbě nového zaměstnání.

Olga Svobodová

Anna Kaletová | 8.02.2010 14:37
Dobrý den.Moc ráda bych věděla co mám dělat.Po 30 letech mne propustili pro nadbytečnost z podniku.Práci hledám ale marně,Žiji sama tak mi nemá kdo přispět na nájem atd.veškeré životní úspory jsem už minula.Před týdnem mi dovršilo 55 let.Za rok jsem odpověděla na více jak 100 nabídek práce ale marně.Už opravdu nevím jak dál.Celý život jsem poctivě pracovala ve výrobě a nebyla to lehká práce a takto jsem dopadla. Co ted,mám přijít o byt,stát se bezdomovcem,to né,to raději smrt.Můžete mi poradit co mám dělat.Budu Vám opravdu vděčná.Děkuji.S pozdravem Kaletová Anna.
Olga Svobodová | 8.02.2010 15:22

Dobrý den, Anno,

ještě není všechno ztracené, projděte si nabídky, na které jste odpovídala, a zapracujte na tom, co Vám ve výběrovém řízení chybělo (např. práce na PC?). Případně popřemýšlejte i o práci v jiném oboru a zkuste se poradit na místním úřadě práce o rekvalifikaci.

Držím Vám palce

Olga Svobodová

Cyril | 8.02.2010 12:47
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jaké jsou možnosti sehnat jako student zaměstnání na částečný úvazek v oboru business intelligence. Našel jsem pouze nabídky na plný úvazek a často požadující několikaletou zkušenost v oboru. Děkuji.
Olga Svobodová | 8.02.2010 15:16

Dobrý den, Cyrile,

nabídka juniorských part-time pozic v BI v současné době není tak velká jako dříve, chce to trpělivost. Můžete ale využít i možnosti podpory při zpracování bakalářské nebo diplomové práce. Pokud máte vybráno téma z oblasti BI, napište mi na kontakt uvedený v profilu.

Pěkný den

Olga Svobodová    

Milan | 8.02.2010 14:19
Dobrý den, měli byste místo pro seniorního projektového manažera ? Má smysl abych poslal své CV a CL ? Děkuji.
Olga Svobodová | 8.02.2010 15:11

Dobrý den, Milane,

všechny naše otevřené pozice najdete na http://sntcz.jobs.cz/?l ang=cz  

Pěkný den

Olga Svobodová

Martin | 8.02.2010 09:22
Jaký je odhadem nástupní plat pro člověka bez prace ihned po škole ?
Olga Svobodová | 8.02.2010 15:08

Dobrý den, Martine,

záleží na konkrétní pozici. Pokud má absolvent za sebou praxi alespoň ve formě brigády nebo part-time pozice, odrazí se to i v jeho nástupní mzdě.

Pěkný den

Olga Svobodová 

Luboš Zít | 4.02.2010 13:11
Je možné najít zaměstnání i po padesátce ?
Olga Svobodová | 8.02.2010 15:07

Dobrý den, Luboši,

ano, je, pro seniorské pozice jsou dlouholeté zkušenosti důležitým předpokladem. Nezáleží na čísle v občance, ale na tom, co umíte.

Pěkný den

Olga Svobodová